Overzicht:
  Voeg een koptekst toe om te beginnen met het genereren van de inhoudsopgave

  22 vragen met Kilimanjaro Mountain Guide: Frank Mboya

  6 minuten lezen
  Easy Travel Kilimanjaro Gids Frank Gemakkelijk reizen Tanzania

  Easy Travel zou niet zijn wat het nu is zonder onze ongelooflijk gepassioneerde en betrouwbare gidsen. We zouden zelfs zo ver kunnen gaan om te zeggen dat we de beste gidsen van heel Tanzania hebben. En aangezien u het grootste deel van uw tijd op safari zult doorbrengen in het gezelschap van onze gidsen, denken we dat we u aan hen voorstellen. Dus doe met ons mee terwijl we onze gidsen voorstellen en hen 22 vragen stellen in een snelle vuurronde:

  Maak kennis met Frank Mboya

  Frank Boya

  1. Wat is uw voor- en achternaam?

  Mijn naam is Frank Peter Mboya.

  2. Vertel ons iets over jezelf - familie, waar je bent opgegroeid etc

  Ik ben geboren en opgegroeid in het dorp Kifuni in de regio Kilimanjaro. Ik ging ook naar mijn lagere en middelbare school in hetzelfde dorp en ging later naar een toerismeschool in Arusha. We waren met zes in ons gezin, maar drie zijn enige tijd geleden overleden, dus drie zijn er gebleven. We zijn opgegroeid in het dorp met onze moeder, terwijl onze vader het grootste deel van zijn tijd in Tanga werkte in de haven waar hij werkte als ingenieur. Ik ben getrouwd en vader van 2 kinderen, beide jongens.

  3. Welke talen spreek je?

  Mijn moedertaal is Chagga, maar ik spreek ook vloeiend Swahili en Engels.

  4. Heb je bijnamen?

  Ja. Zowel mijn gasten als collega's noemen me "mabarafu", wat ijsman betekent. Deze naam is ontstaan toen ik voor het eerst naar de top klom omdat ik met open schoenen klom en veel voetproblemen had.

  5. Hoe lang ben je al reisleider?

  Ik heb twaalf jaar ervaring als berggids

  6. Herinner je je je allereerste reis die je als gids leidt nog?

  Ja, ik herinner me de reis die ik via de Umbwe-route naar Mt Kilimanjaro beklom. De Umbwe-route is erg steil en dus voor het eerst een uitdaging voor mij als gids. Ik was erg bang omdat ik niet wist of ze de top zouden halen. Ik heb mijn best gedaan en alle klanten hebben de top weten te bereiken.

  7. Waar komt je passie voor het beklimmen van de berg vandaan?

  Ik ben geboren en opgegroeid in het dorp op de hellingen van de Kilimanjaro berg. Ik hoorde er veel verhalen over van onze ouders en andere dorpelingen. Het uitzicht op de berg trok me ook erg aan en kort nadat ik klaar was met school, begon ik te klimmen als drager en hier begon mijn passie voor het beklimmen van de berg.

  8. Hoe ziet een typische dag uit het leven van de Easy Travel safarigids eruit?

  Ik meld me op het werk om het verslag van de vorige reis in te dienen en ervoor te zorgen dat alle apparatuur schoon en in topconditie is voor de volgende reis. Vervolgens krijg ik een briefing van de volgende klanten voordat ik weer de benodigde apparatuur regel. Het volgende is om toezicht te houden op de aankoop van alle etenswaren en ervoor te zorgen dat alle dragers goed geïnformeerd zijn en over de nodige versnellingen beschikken voor de klim. Op basis van het Easy Travel-beleid, als de klim een kampeerroute betreft, zetten we alle tenten en slaapzakken op om ervoor te zorgen dat alles goed is. De rest van de dag wordt dan besteed aan ontspanning en energie besparen voor de volgende trektocht.

  9. Wat is je favoriete deel van Tanzania en waarom?

  Ik ben geboren en opgegroeid en werk nu in het noorden van het land, dus mijn favoriete deel. Ik ben zoveel interessante dingen over het noorden van Tanzania tegengekomen. De bergen Kilimanjaro en Meru, nationale parken, prachtige landschappen, weelderige tuinen rond de vulkanische bergen en rivieren, koffieplantages en de cultuur van de mensen die dit gebied domineren.

  10. Heb je verborgen talenten?

  Atletiek. Toen ik op school zat, deed ik mee aan de interschoolse atletiekwedstrijd. Omdat ik zo vaak op de berg ben geweest, heb ik meer ademvermogen gekregen en ben ik bekwaam geworden in atletiek.

  11. Is er een bepaalde les of verhaal dat je je gasten graag wilt leren over de natuur of je cultuur?

  Ik ben de professionele berggids die veel deelt met mijn gasten. Ik heb een bepaalde les over de cultuur van de Chagga die ik vandaag wil delen. Ik zou het huwelijk in de Chagga-cultuur een beetje willen uitleggen. Normaal gesproken betaalt de man de bruidsprijs aan de ouders van de meisjes in de vorm van een lokaal brouwsel van ongeveer 240 liter, 2 koeien en 1 geit. Voorafgaand aan de huwelijksceremonie delen alle deelnemers het lokale brouwsel in een traditionele kalebas van beide kanten van de ouders om te laten zien dat twee families nu een band hebben gevormd. Op de trouwdag moet de man een machete aan de zwager en een deken aan de ouders presenteren. De machete is het symbool van de krijger die goed voor zijn zus heeft gezorgd, terwijl de deken moet uitbeelden: "Ik haal het meisje uit deze familie zodat de ouders niet eenzaam blijven, ik geef je deze deken om te bewaren jij warm." Nadat dit alles is gedaan, kun je het meisje tot je vrouw nemen.

  12. Wat was je engste moment als gids?

  Ik herinner me dat ik op reis was naar Mount Kilimanjaro Ik herinner me dat ik op reis was naar Mt. Kilimanjaro met vijf klanten via Machame Route. Toen we op de vierde dag onderweg waren van Baranco naar Karanga Camp, gleed een van de dragers uit terwijl hij zijn bagage droeg. Hij liep wat blauwe plekken op en bleef ongeveer drie minuten stil. Zijn mededragers en ik waren erg bang, maar we hielpen hem allemaal en brachten hem naar het kamp waar we hem eerste hulp verleenden. Toen hij hersteld was, begeleidden twee assistenten van de dragers hem naar beneden voor verdere controle in het ziekenhuis, terwijl de rest van ons verder ging met drie nieuwe dragers die zich bij ons voegden.

  14. Wat is de enige vraag die je het meest wordt gesteld?

  Mijn gasten vragen me altijd hoe lang het duurt vanaf dit punt naar ons kamp. Voordat we van het ene kamp naar het andere gaan, vertel ik ze altijd hoe lang we die dag zullen afleggen, hoe ze zich moeten kleden en wat voor eten ze die dag moeten nemen. Ik herinner ze er altijd aan om voldoende water mee te nemen om onderweg gehydrateerd en fris te blijven – ik moet mijn begeleidingsvaardigheden toepassen om ze op de been te houden als ze moe worden.

  14. Wat is het enige dat trekkers moeten onthouden om in te pakken voor hun trekking?

  Paspoort. Dit is natuurlijk het belangrijkste document dat ze bij zich moeten hebben. Het is niet alleen vereist voor de toegang tot het land, maar ook voor de toegang tot het nationale park.

  15.Welk advies heb je voor mensen die voor het eerst op safari gaan?

  Gasten die voor het eerst op trektocht gaan, moeten de juiste uitrusting voor de klim meenemen, ze moeten oplettend zijn en luisteren naar de briefing van de berggids. Ze moeten voldoende trainen voor de klim.

  17. Welk Tanzaniaans gerecht raadt u reizigers aan om te proberen tijdens hun bezoek?

  “Machalari” raad ik reizigers naar Tanzania altijd het liefst aan. Machalari is gekookte banaan gemengd met stoofvlees en groenten.

  17. Wat doe je graag in je vrije tijd?

  Ik lees graag boeken, kijk tv en leer mijn kinderen over cultuur.

  18. Ben je een kattenmens of een hondenmens?

  Ik ben een hondenmens.

  20. Als we de muziekspeler van je mobiele telefoon openen, welk nummer zou dan het laatst zijn afgespeeld?

  Het is het nummer genaamd "Nibebe" van de Tanzaniaanse gospelartiest Rose Muhando.

  21. Wat is de laatste foto die je met je mobiel hebt gemaakt?

  De laatste foto die ik met mijn telefoon heb gemaakt, heeft een cheetah met zijn Thomson Gazelle-prooi.

  22. Heb je een favoriete grap die je zou willen vertellen?

  Als we van de berg af komen, iedereen moe, zeg ik altijd dat we terug moeten omdat we vergeten zijn foto's te maken!

  23. Ten slotte, als u reizigers één reden zou kunnen geven waarom ze Tanzania in hun leven moeten bezoeken, wat zou dat dan zijn?

  Het Easy Travel-team biedt uitstekende service en dat is inderdaad de reden die ik reizigers zou geven die Tanzania willen bezoeken.

  Musaddiq Gulamhussein - Eigenaar - Easy Travel Tanzania

  Over de auteur: Musaddiq

  Maak kennis met Musaddiq Gulamhussein, eigenaar van Easy Travel Tanzania, een reisorganisatie die al meer dan 35 jaar levensveranderende safari-ervaringen creëert. Musaddiq heeft Tanzania verkend en een diep begrip van de lokale culturen en tradities ontwikkeld. Volg zijn reis en krijg inzicht in de Afrikaanse Safari-ervaring via de sociale media en blog van Easy Travel.

  Neem contact op

  Lees meer van dit soort blogs:

  Heeft u vragen? We zijn hier om te helpen!