Overzicht:
  Voeg een koptekst toe om te beginnen met het genereren van de inhoudsopgave

  23 vragen met onze Safari-gids: Gerald Mollel

  6 minuten lezen
  Easy Travel Safari Gids Gerald Gemakkelijk reizen Tanzania

  Easy Travel zou niet zijn wat het nu is zonder onze ongelooflijk gepassioneerde en betrouwbare gidsen zoals Gerald. We zouden zelfs kunnen zeggen dat we de beste gidsen van heel Tanzania hebben.

  En aangezien u het grootste deel van uw tijd op safari zult doorbrengen in het gezelschap van onze gidsen, denken we dat we u aan hen voorstellen. Dus doe met ons mee terwijl we onze gidsen voorstellen en hen 23 vragen stellen in een snelle ronde:

  Maak kennis met Gerald Mollel!

  Gerard

  1. Wat is uw voor- en achternaam?

  Mijn naam is Gerald Elisha Mollel.

  2. Vertel ons iets over jezelf - familie, waar je bent opgegroeid etc

  Ik ben geboren in 1965 in Ilboru Village, Arumeru district in regio Arusha. Ik ben de tweede geboren in het gezin van 6 kinderen. Ik ben opgegroeid in Arusha waar ik ook mijn lagere en middelbare school heb gevolgd. Ik ben getrouwd en vader van 4 kinderen: 2 jongens en 2 meisjes.

  3. Welke talen spreek je?

  Ik spreek een Maasai-taal die mijn moedertaal is, Kiswahili en Engels.

  4. Heb je bijnamen?

  Ja. Ik heb wel een bijnaam "Mjomba", wat een Swahili-naam is voor oom. Ik had deze naam van een van mijn collega's met wie ik ooit samenwerkte en die, toen we elkaar voor het eerst ontmoetten, besloot me de naam te noemen omdat we elkaar niet eerder kenden. Dus vanaf daar bleef iedereen op kantoor me "mjomba" noemen. Tot op heden heb ik er helemaal geen probleem mee, aangezien ik vriendelijk ben tegen alle medewerkers van verschillende leeftijden.

  5. Hoe lang ben je al reisleider?

  Ik werk al meer dan 20 jaar als gids.

  6. Herinner je je je allereerste reis die je als gids leidt nog?

  Ja. Ik herinner me nog de allereerste reis die ik als gids leidde. Het was toen ik naar Serengeti reisde en ik de weg naar het kamp in het zuiden van de Serengeti niet kon vinden. Ik verloor bijna 2 uur en ik deed mijn best. Ik raakte verdwaald omdat ik mijn gasten een cheetah ging laten zien en geen weg terug kon vinden. Ik raakte echt in paniek, maar toen ik omkeek en een bepaalde heuvel zag die we normaal gesproken als landmarkering gebruiken, herkende ik de juiste routebeschrijving naar het kamp. In die jaren waren er geen goede wegen, vooral in de zuidelijke Serengeti

  7. Waar komt je passie voor dieren in het wild vandaan?

  In mijn dorp Ilboru, waar ik ben geboren en opgegroeid, zie ik altijd bavianen en apen, vooral als ik de koeien van mijn vader hoedde om ze te laten grazen. Toen ik een kleine jongen was, nam onze vader ons altijd mee voor een gezinsuitje naar het Usa River-wildreservaat, waar verschillende soorten wilde dieren leefden. Ik ontwikkelde daarom interesse om gids te zijn van een lokale gids uit dit wildreservaat. Dus toen ik mijn middelbare school afrondde, ging ik naar een gidsenschool waar ik verschillende aspecten bestudeerde om safarigids te worden.

  8. Hoe ziet een typische dag uit het leven van de Easy Travel safarigids eruit?

  De typische dag begint met tijdig melden op het werk. Ik controleer een safarischema, gevolgd door een grondige controle van de safariauto om er zeker van te zijn dat deze schoon is en dat alle mechanica is gedaan. Normaal gesproken ga ik met de monteurs om het voertuig te controleren en verder te leren hoe kleine problemen zoals auto-elektrisch, brandstofsysteem en alle dingen die met bouten en moeren te maken hebben, kunnen worden opgelost.

  9. Wat is je favoriete deel van Tanzania en waarom?

  Mijn favoriete deel van Tanzania, is het noorden van Tanzania. Dit vanwege het gunstige weer. Het heeft vruchtbaar land voor landbouw, rijk aan geweldige landschappen zoals de Kilimanjaro, Mt. Meru, Oldonyo Lengai, Great Rift Valley en een overvloed aan dieren in het wild.

  10. Heb je verborgen talenten?

  Ja. Behalve dat ik gids was, vond ik het leuk en werd ik opgeleid tot onderwijzeres.

  11. Is er een bepaalde les of verhaal dat je je gasten graag wilt leren over de natuur of je cultuur?

  Ja. Het draait allemaal om cultuur. Als Maasai zal ik mijn gasten leren hoe ze moeten opgroeien tot een krijger. In de Maasai-cultuur hebben we verschillende klassen van mensen in de gemeenschap, ingedeeld naar hun leeftijd. Er zijn jonge krijgers in de leeftijd van 14 tot 30 jaar, Junior krijgers van 30 tot 40 jaar en Senior krijgers van 40 tot 55 jaar en vanaf 56 jaar is het in groep ouderen. In de traditionele ceremonies wordt zelfs eten of drinken geserveerd volgens deze leeftijdsgroepen. Er is een interessant feit in de Maasai-cultuur, bijvoorbeeld, wanneer ze een stier slachten tijdens de ceremonie, verdelen ze verschillende delen vlees volgens leeftijd. De zachte delen zoals lever en nek worden normaal gesproken aan de ouderen gegeven. Ribben worden gegeven aan oudere krijgers en voorpoten zijn voor de jonge krijgers en achterpoten zijn voor oudere krijgers, terwijl vrouwen normaal gesproken het slachtafval en het achterste deel krijgen.

  12. Wat was je engste moment als gids?

  Mijn engste moment was toen ik tijdens een van de kampeersafari's een python tegenkwam bij mijn tent. Ik was erg bang omdat ik het nog nooit eerder had gezien. De volgende dag heb ik niet in de tent geslapen en in plaats daarvan een nacht in de auto doorgebracht. 🙂

  13. Wat is je favoriete dier en waarom?

  Mijn lievelingsdier is waterbok. Dit komt omdat ze een natuurlijke manier hebben om zichzelf te beschermen tegen roofdieren. Ze kunnen een geur produceren die erg stinkt en het vlees smakeloos kan maken. Deze methode staat bekend als een anti-roofdierapparaat. Dus veel roofdieren vermijden ze normaal gesproken en jagen alleen op ze als er totaal geen andere manier is om aan voedsel te komen.

  14. Wat is de enige vraag die je het meest wordt gesteld?

  Tijdens mijn werk als gids ben ik veel vragen van mijn klanten tegengekomen. Een van de meest gestelde vragen die ik krijg, is: wanneer is je volgende reis?

  15. Wat is het enige dat reizigers moeten onthouden om in te pakken voor hun safari?

  Van de lange lijst met items die moeten worden voorbereid voordat ze naar safari gaan, raad ik aan dat ze de insectenwerende middelen niet mogen vergeten, omdat sommige mensen zo gevoelig zijn als ze door een insect worden gestoken.

  16.Welk advies heb je voor mensen die voor het eerst op safari gaan?

   Ik begrijp dat hun verwachtingen misschien zo hoog zijn. Dus ik zou hen aanraden om zich te houden aan de culturen van de lokale bevolking en de wetten van het land. Op deze manier zullen ze zich op hun gemak voelen en de kans krijgen om met de lokale bevolking om te gaan en te genieten van de rijkdom aan cultuur en natuur die Tanzania rijk is.

  17. Welk Tanzaniaans gerecht raadt u reizigers aan om te proberen tijdens hun bezoek?

  Ik raad de reizigers aan om "Loshoro" uit te proberen. Dit is een Masai gunstig voedselrecept waarvan de ingrediënten gekookte maïskorrels zijn en gemengd met zure melk. Als het goed is bereid, kan dit voedsel zelfs 7 dagen worden bewaard en toch de overheerlijke smaak behouden! Het wordt normaal gesproken in een kalebas bewaard en kan dus een drankje en tegelijkertijd een voedsel zijn! Omdat het zo lang kan blijven staan zonder oud te worden, kan het aan een bezoekende gast worden geserveerd als je geen tijd hebt om nog een gerecht te bereiden.

  18. Wat doe je graag in je vrije tijd?

  In mijn vrije tijd lees ik de natuurboeken en kijk ik tv.

  19. Ben je een kattenmens of een hondenmens?

  Ik ben een kattenmens.

  20. Als we de muziekspeler van je mobiele telefoon openen, welk nummer zou dan het laatst zijn afgespeeld?

  Ik ben verliefd op countrymuziek geïnspireerd door wijlen Jim Reeves. Het laatste nummer dat je het laatst zou vinden, is "This world is not my home" van Jim Reeves.

  21. Wat is de laatste foto die je met je mobiel hebt gemaakt?

  De laatste foto die ik met mijn telefoon heb gemaakt, heeft een cheetah met zijn Thomson Gazelle-prooi.

  22. Heb je een favoriete grap die je zou willen vertellen?

  Het is altijd een leuk moment als we grappen maken. Mijn favoriete grap zou zijn om te vragen hoeveel strepen een zebra heeft. Veel mensen slagen er niet in om deze vraag te beantwoorden, maar in werkelijkheid, het heeft slechts 2 strepen dwz zwart & wit!

  23. Ten slotte, als u reizigers één reden zou kunnen geven waarom ze Tanzania in hun leven moeten bezoeken, wat zou dat dan zijn?

  Inderdaad, mijn lieftallige land Tanzania heeft alles wat reizigers hier graag wil bezoeken. Ik heb één reden om te benadrukken waarom ze hier moeten komen, en dat is de massale beweging van dieren die zich op aarde voortbewegen (de Serengeti Great Migration) die nergens anders op aarde te zien is.

  Doe met ons mee!

  Wil je samen met Gerald en het team de ervaring van je leven beleven? Neem contact met ons op vandaag nog en begin met het plannen van een reis die herinneringen zal bieden die een leven lang meegaan. Meer weten over onze gidsen? Bekijk ook onze andere interviews hier.

  Musaddiq Gulamhussein - Eigenaar - Easy Travel Tanzania

  Over de auteur: Musaddiq

  Maak kennis met Musaddiq Gulamhussein, eigenaar van Easy Travel Tanzania, een reisorganisatie die al meer dan 35 jaar levensveranderende safari-ervaringen creëert. Musaddiq heeft Tanzania verkend en een diep begrip van de lokale culturen en tradities ontwikkeld. Volg zijn reis en krijg inzicht in de Afrikaanse Safari-ervaring via de sociale media en blog van Easy Travel.

  Neem contact op

  Lees meer van dit soort blogs:

  Heeft u vragen? We zijn hier om te helpen!