Overzicht:
  Voeg een koptekst toe om te beginnen met het genereren van de inhoudsopgave

  23 vragen met onze safarigids: Claus Nikita

  6 minuten lezen
  Claus Nikita Safarigids Gemakkelijk reizen Tanzania

  Easy Travel zou niet zijn wat het nu is zonder onze ongelooflijk gepassioneerde en betrouwbare gidsen. We zouden zelfs zo ver kunnen gaan om te zeggen dat we de beste gidsen van heel Tanzania hebben. En aangezien u het grootste deel van uw tijd op safari zult doorbrengen in het gezelschap van onze gidsen, denken we dat we u aan hen voorstellen. Dus doe met ons mee terwijl we onze gidsen voorstellen en hen 22 vragen stellen in een snelle vuurronde:

  Claus Nikita

  1. Wat is uw voor- en achternaam?

  Mijn naam is Claus Kassian Nikita.

  2. Vertel ons iets over jezelf - familie, waar je bent opgegroeid etc

  Ik ben geboren in 1975 in Songea-regio waar ik ook mijn lagere en middelbare school heb gevolgd. We zijn 3 in onze familie - allemaal jongens en ik ben de eerstgeborene. Ik ben getrouwd en heb 3 kinderen, waarvan 2 jongens en de jongste is een meisje.

  Tanzania - everest easy travel safarigids interview 1024x740 1 - 23 vragen met onze safarigids: claus nikita

  3. Welke talen spreek je Claus?

  Ik spreek Ngoni wat mijn moedertaal is, Kiswahili onze nationale taal en Engels en Spaans als vreemde talen.

  4. Heb je bijnamen?

  Soms sta ik bekend als "Matokeo", wat resultaten betekent. Ik kreeg deze naam van mijn moeder die verwachtte dat ik bij mijn geboorte een meisje zou kunnen zijn, maar Gods plannen zijn altijd goed, daarom moest mijn moeder het eens zijn met de resultaten toen ze zich realiseerden dat het een jongen is die ze heeft afgeleverd. Overigens ben ik blij dat ik 2 zoons en een meisje heb die mijn moeder graag had willen hebben.

  5. Hoe lang ben je al reisleider?

  Ik ben nu bijna 15 jaar safarigids. Ik heb al die jaren met veel plezier als gids gewerkt!

  6. Herinner je je je allereerste reis die je als gids leidt nog?

  Ja, ik herinner me nog de allereerste reis die ik als gids leidde. Dit was in het seizoen van juli 2002 toen we naar Tarangire reisden. De mannelijke leeuw passeerde naast de auto, dus ik schrok en ik vroeg mezelf stilletjes af "wat als hij besloot in onze auto te springen"? Ik heb veel geprobeerd om het niet aan mijn passagiers te laten zien. Nou, op het einde verdween de leeuw in de bush, maar de klanten kregen hele mooie foto's toen de leeuw wegliep.

  7. Waar komt je passie voor dieren in het wild vandaan?

  Het dorp waar ik geboren ben grenst in het zuiden aan het Selous Game Reserve. Vroeger zagen we wilde dieren en op school kregen we ook les over wilde dieren. Daarom ontwikkelde ik interesse in dieren in het wild. Sindsdien besloot ik om naar een universiteit voor toerisme en natuurbeheer te gaan en werd uiteindelijk gids.

  8. Hoe ziet een typische dag uit het leven van de Easy Travel safarigids eruit?

  Een typische dag in het leven van Easy Travel als safarigids is om ervoor te zorgen dat alles klaar staat voor safari. Ik neem ook de tijd om contact op te nemen met monteurs van alle afdelingen om er zeker van te zijn dat ik elk mechanisch probleem kan oplossen als ik weg ben. Anders pak ik mijn reisgids en checklists om er zeker van te zijn dat alle benodigde items aanwezig zijn.

  9. Wat is je favoriete deel van Tanzania en waarom?

  Het favoriete deel van Tanzania is het zuidelijke deel van Tanzania. De nationale parken en wildreservaten die in het zuiden beschikbaar zijn, zijn minder bezocht en daarom nog steeds ongerept en de beschikbare functies zoals rivieren, meren, de enorme plantages en Mbozi-meteoriet gevonden in de zuidelijke hooglanden van Tanzania.

  10. Heb je verborgen talenten?

  Ja. Ik ben soms een komiek! Ik vind het heerlijk om iedereen aan het lachen te maken, zelfs als ze extreem boos zijn.

  11. Is er een bepaalde les of verhaal dat je je gasten graag wilt leren over de natuur of je cultuur?

  Ja, ik heb veel verhalen te delen met mijn gasten over natuur of cultuur. De specifieke is bijvoorbeeld, ik zal de klant leren dat ze niets uit het park mogen plukken. Als ze bijvoorbeeld struisvogeleieren zien, mogen ze niet plukken, hoe aantrekkelijk ze er ook uitzien. Dit komt doordat een vrouwelijke struisvogel overdag voor het nest van de eieren zorgt en ze een korte tijd kan laten staan en in camouflage die je misschien niet kunt zien en het kan gevaarlijk blijken te zijn omdat het ter verdediging een zeer sterke schop als hij zich realiseert dat er iets gaat gebeuren op het eiernest.

  12. Wat was je engste moment als gids?

  Ik herinner me dat het op een dag op safari was op de Serengeti-camping. Een van de kampbemanningen ging naar de bush om zijn behoefte te doen. Plots hoorden we in de verte een angstaanjagende leeuw brullen. Ik was bang en wij allemaal in het kamp sprongen in het voertuig en reden om ervoor te zorgen dat deze man veilig was. We vonden hem gelukkig veilig maar ook in paniek, hij probeerde zonder zijn broek terug te rennen naar het kamp.

  13. Wat is je favoriete dier en waarom?

  Mijn lievelingsdier is dikdik. Dit komt door zijn sociale gedrag, terwijl ze een leven lang in paren vertrekken. Als er een overlijdt, blijft het overlevende lid levenslang alleen. Het andere is dat dit dier het territorium markeert en lange tijd op dezelfde plaats blijft.

  14. Wat is de enige vraag die je het meest wordt gesteld?

  Ik reis met veel klanten met verschillende achtergronden en ze hebben allemaal verschillende vragen. Ik reis soms ook met gezinnen, stelletjes, een groep tieners en klanten met een hoge leeftijd. De vragen zouden dus per groep verschillen. Een van de vragen die ik het meest krijg is hoe lang werk je al als gids?

  15. Wat is het enige dat reizigers moeten onthouden om in te pakken voor hun safari?

  Normaal gesproken moeten de reizigers eraan denken een geldig paspoort bij zich te hebben voordat ze naar huis vertrekken.

  16.Welk advies heb je voor mensen die voor het eerst op safari gaan?

  Voor het eerst op safari zijn is inderdaad fantastisch. Ik heb wel het advies voor hen dat ook belangrijk is voor anderen, maar ik zou ze in ieder geval voor het eerst willen vertellen om extra voorzichtig te zijn met hun waardevolle spullen zoals paspoorten, camera's, geldautomaten en creditcards.

  17. Welk Tanzaniaans gerecht raadt u reizigers aan om te proberen tijdens hun bezoek?

  Eten is ook een belangrijk onderdeel tijdens de safari. Hoewel de lodges en kampen zowel internationale als lokale gerechten serveren, zou ik reizigers aanraden om de stijve pap te proberen die algemeen bekend staat als "Ugali" in Kiswahili, geserveerd met barbecue vergezeld van lokale groenten.

  18. Wat doe je graag in je vrije tijd?

  In mijn vrije tijd lees ik graag boeken, waaronder gidsen, romans en educatief materiaal. Ik geniet er ook van om met vrienden te praten en het nieuws over actuele wereldgebeurtenissen te delen.

  19. Ben je een kattenmens of een hondenmens?

  Ik ben, en ik ben altijd een hondenmens geweest!

  20. Als we de muziekspeler van je mobiele telefoon openen, welk nummer zou dan het laatst zijn afgespeeld?

  Toen ik op de lagere school zat, deed ik mee aan de Ngoni traditionele ngoma-wedstrijd in ons district. Ik wou dat de traditionele muziek geüpload had kunnen worden naar hoogtechnologische apparaten zoals laptops, mobiele telefoons en iPads. Anders is het laatste nummer dat als laatst gespeeld zou worden "Mwanza" van wijlen Remmy Ongalla. Mwanza is een van de Tanzaniaanse merengebieden in de buurt van het Victoriameer, dus de zanger schreef het lied om de schoonheid van de regio, de vrijgevige mensen en het weer weer te geven. Zijn muziek was een samensmelting van Congolese rhumba en de Tanzaniaanse culturele dans.

  21. Wat is de laatste foto die je met je mobiel hebt gemaakt?

  Op de laatste foto die ik met mijn mobiel heb gemaakt, staat mijn zoon met zijn moeder. Hij zal er alles aan doen om altijd bij zijn moeder te zijn.

  22. Heb je een favoriete grap die je zou willen vertellen?

  Als je kiest voor een budget kampeersafari, zorg er dan voor dat je niet allerlei soorten snoep, koekjes of koekjes meeneemt in de tent, want als je de tent openritst om naar de wasruimte te gaan, is de kans groot dat je de hyena's natte neus!! Dit komt omdat ze kunnen ruiken, maar niet in de tent kunnen komen en dus wachten tot iemand naar buiten komt.

  23. Ten slotte, als u reizigers één reden zou kunnen geven waarom ze Tanzania in hun leven moeten bezoeken, wat zou dat dan zijn?

  Tanzania bevat de schatten van de zeldzaamste edelsteen genaamd Tanzaniet omdat het alleen hier in Tanzania wordt gevonden.

  Doe met ons mee!

  Wil je samen met Claus en het team de ervaring van je leven meemaken? Neem contact met ons op vandaag nog en begin met het plannen van een reis die herinneringen zal bieden die een leven lang meegaan. Meer weten over onze gidsen? Bekijk ook onze andere interviews hier.

  Musaddiq Gulamhussein - Eigenaar - Easy Travel Tanzania

  Over de auteur: Musaddiq

  Maak kennis met Musaddiq Gulamhussein, eigenaar van Easy Travel Tanzania, een reisorganisatie die al meer dan 35 jaar levensveranderende safari-ervaringen creëert. Musaddiq heeft Tanzania verkend en een diep begrip van de lokale culturen en tradities ontwikkeld. Volg zijn reis en krijg inzicht in de Afrikaanse Safari-ervaring via de sociale media en blog van Easy Travel.

  Neem contact op

  Lees meer van dit soort blogs:

  Heeft u vragen? We zijn hier om te helpen!