Översikt:
  Add a header to begin generating the table of contents

  23 frågor med vår safariguide: Claus Nikita

  6 minuter läst
  6 minuter läst
  claus nikita safari guide easy travel tanzania

  Easy Travel skulle inte kunna vara vad det är idag utan våra otroligt passionerade och pålitliga guider. Vi kan till och med gå så långt och säga att vi har de bästa guiderna i hela Tanzania. Och eftersom du kommer att tillbringa större delen av din tid på safari i sällskap med våra guider, tänker vi att vi kommer att presentera dig för dem. Så följ med oss när vi presenterar våra guider och ställer dem 22 frågor i en snabb brandrunda:

  Claus Nikita

  1. Vad är ditt namn och efternamn?

  Jag heter Claus Kassian Nikita.

  2. Berätta lite om dig själv – familjen, var du växte upp osv, Claus?

  Jag är född 1975 i Songea-regionen där jag även tog min grund- och gymnasieutbildning. Vi är tre i vår familj – alla pojkar och jag är den förstfödda. Jag är gift och har 3 barn, varav 2 är pojkar och den yngsta är en tjej.

  3. Vilka språk kan du tala Claus?

  Jag talar Ngoni som är mitt modersmål, Kiswahili vårt nationella språk och engelska och spanska som främmande språk.

  4. Har du några smeknamn?

  Ibland är jag känd som "Matokeo" vilket betyder resultat. Jag fick det här namnet av min mamma som förväntade mig att när jag föddes kunde jag vara en flicka, men Guds planer är alltid rätt, därför var min mamma tvungen att hålla med om resultaten när de insåg att det var en pojke som hon födde. Förresten, jag är glad att jag har 2 söner och en tjej som min mamma ville ha.

  5. Hur länge har du varit reseledare?

  Jag har varit safariguide i snart 15 år nu. Jag har tyckt om att jobba som guide i alla år!

  6. Kommer du ihåg din allra första resa du leder som guide?

  Ja, jag kommer ihåg den allra första resan jag ledde som guide. Detta var under säsongen juli 2002 när vi reste till Tarangire. Lejonhanen passerade bredvid bilen, så jag blev rädd och jag frågade mig själv tyst "tänk om den bestämde sig för att hoppa in i vår bil"? Jag försökte mycket för att inte visa det för mina passagerare. Tja, i slutet försvann lejonet i bushen, men kunderna fick mycket fina bilder när lejonet gick iväg.

  7. Varifrån kommer din passion för vilda djur?

  Byn där jag föddes gränsar till Selous Game Reserve i söder. Vi brukade se vilda djur och vi blev också undervisade i skolan om vilda djur, så jag utvecklade ett intresse för vilda djur sedan dess bestämde jag mig för att gå på en högskola för turism och djurlivsförvaltning och blev så småningom en guide.

  8. Hur är en typisk dag i Easy Travel-safariguidens liv?

  En typisk dag i Easy Travels liv som safariguide är att se till att allt är klart och redo för safari. Jag tar mig också tid att kolla med mekaniker från alla avdelningar för att säkerställa att jag kan lösa alla mekaniska problem när jag är borta. Annars tar jag tag i min guidebok och checklistor för att se till att alla nödvändiga föremål är på plats.

  9. Vilken är din favoritdel av Tanzania och varför?

  Favoritdelen av Tanzania är den södra delen av Tanzania. Nationalparkerna och viltreservaten som finns tillgängliga i söder är mindre besökta och därför fortfarande orörda och de tillgängliga funktionerna som floder, sjöar, de enorma odlingsplantagerna och Mbozi-meteoriten som finns i södra höglandet i Tanzania.

  10. Har du några dolda talanger?

  Ja. Jag är ibland en komiker! Jag älskar att få alla att skratta, även när de är extremt arga.

  11. Finns det någon speciell lektion eller berättelse du älskar att lära dina gäster om när det gäller naturen eller din kultur?

  Ja, jag har många historier att dela med mina gäster om natur eller kultur. Den speciella är till exempel, jag ska lära kunden att de inte ska välja något från parken. Till exempel, när de ser strutsägg ska de inte plocka oavsett hur attraktiva de ser ut. Detta beror på att en strutshona under dagen tar hand om äggens bo och kan lämna dem en kort stund och i kamouflage kanske du inte kan se och det kan visa sig vara farligt eftersom den till försvar har en mycket stark spark när den inser att något kommer att hända på äggboet.

  12. Vilket var ditt läskigaste ögonblick som guide?

  Jag minns att det var på safari en dag på Serengeti camping. En av lägerpersonalen gick till bushen för att avlasta sig själv. Helt plötsligt hörde vi ett skrämmande lejon ryta på avstånd. Jag var rädd och alla vi på lägret hoppade in i fordonet och körde för att se till att den här killen var säker. Som tur var hittade vi honom säker men också i panikhumör försökte han springa tillbaka till lägret utan sina byxor.

  13. Vilket är ditt favoritdjur och varför?

  Mitt favoritdjur är dik-dik. Detta beror på dess sociala beteende medan de lämnar i par för en livstid. Om någon dör kommer den överlevande medlemmen att förbli ensam under en livstid. Den andra saken är att detta djur markerar territoriet och förblir på samma plats under en lång tid.

  14. Vilken är den fråga du får mest?

  Jag reser med många kunder med olika bakgrund och alla har olika frågor. Jag reser också ibland med familjer, par, en grupp tonåringar och klienter med hög ålder också. Så frågorna skulle skilja sig från en grupp till en annan. En av de frågor jag får mest är hur länge har du jobbat som guide?

  15. Vad är det enda som resenärer måste komma ihåg att packa för sin safari?

  Normalt måste resenärerna komma ihåg att ha med sig ett giltigt pass innan hemresan.

  16.Vilka råd har du till personer som ska på safari för första gången?

  Att vara på safari för första gången är verkligen fantastiskt. Jag har råd till dem som också är viktiga för andra också, men åtminstone för första gången skulle jag säga åt dem att ta extra hand om sina värdefulla föremål som pass, kameror, bankomat och kreditkort.

  17. Vilken tanzanisk rätt rekommenderar du att resenärer måste prova när de besöker?

  Mat är också en viktig del under safarin. Även om stugorna och lägren serverar både internationella och lokala rätter, skulle jag råda resenärer som måste prova den stela gröten som allmänt kallas "Ugali" på Kiswahili, serverad med grill tillsammans med lokala grönsaker.

  18. Vad tycker du om att göra på din fritid?

  På min fritid tycker jag om att läsa böcker inklusive guideböcker, romaner och utbildningsmaterial. Jag tycker också om att prata med vänner och dela nyheter om aktuella världshändelser.

  19. Är du en kattmänniska eller en hundmänniska?

  Jag är, och jag har alltid varit en hundmänniska!

  20. Om vi öppnar din mobiltelefons musikspelare, vilken låt skulle vi hitta spelades senast?

  När jag gick i grundskolan deltog jag i Ngoni traditionella ngoma-tävling i vårt distrikt. Jag önskar att den traditionella musiken kunde ha laddats upp i högteknologiska enheter som bärbara datorer, mobiltelefoner och iPad. Annars är den sista låten som skulle hittas senast spelad "Mwanza" gjord av bortgångne Remmy Ongalla. Mwanza är en av de tanzaniska sjöområdena som finns nära Victoriasjön, så sångaren skrev låten för att skildra regionens skönhet, dess generösa människor och vädret. Hans musik var en blandning av kongolesisk rhumba och den tanzaniska kulturdansen.

  21. Vilket är det senaste fotot du tog på din mobiltelefon?

  På den sista bilden som jag tog med min mobiltelefon, syns min son med sin mamma. Han kommer att göra allt för att vara nära sin mamma hela tiden.

  22. Har du ett favoritskämt du vill berätta?

  Om du väljer en budgetcampingsafari, se till att du inte tar in alla typer av godis, kakor eller kex i tältet, för om du gör det, när du öppnar dragkedjan för att gå ut till toaletten, kommer du sannolikt att kyssa hyenans blöta näsa!! Detta beror på att de kan lukta men inte kan komma in i tältet och väntar på att någon ska komma ut.

  23. Slutligen, om du kunde ge resenärer en anledning till varför de måste besöka Tanzania under sin livstid, vad skulle det vara?

  Tanzania har skatterna av den sällsynta ädelstenen som heter Tanzanite eftersom den bara finns här i Tanzania.

  Gå med oss!

  Vill du gå med Claus och teamet på en upplevelse för livet? Kontakta oss idag och börja planera en resa som kommer att erbjuda minnen för livet. Vill du lära dig mer om våra guider? Kolla in våra andra intervjuer här.

  Musaddiq Gulamhussein - Ägare - Easy Travel Tanzania

  Om författaren: Musaddiq

  Möt Musaddiq Gulamhussein, ägare till Easy Travel Tanzania, ett reseföretag som skapar livsförändrande safariupplevelser i över 35 år. Musaddiq har utforskat Tanzania och utvecklat en djup förståelse för de lokala kulturerna och traditionerna. Följ hans resa och få insikter i den afrikanska safariupplevelsen genom Easy Travels sociala medier och blogg.

  Komma i kontakt

  Läs fler bloggar som denna:

  Har du frågor? Vi är här för att hjälpa dig!