Översikt:
  Lägg till en rubrik för att börja generera innehållsförteckningen

  23 frågor med vår safariguide: Ombeni Alfayo

  6 minuter läst
  ombeni easy travel driver guide easy travel Tanzania

  Easy Travel skulle inte kunna vara vad det är idag utan våra otroligt passionerade och pålitliga guider. Vi kan till och med gå så långt och säga att vi har de bästa guiderna i hela Tanzania. Och eftersom du kommer att tillbringa större delen av din tid på safari i sällskap med våra guider, tänker vi att vi kommer att presentera dig för dem. Så följ med oss när vi presenterar våra guider och ställer dem 22 frågor i en snabb brandrunda:

  Möt Ombeni Alfayo

  Ombeni

  1. Vad är ditt namn och efternamn?

  Jag heter Ombeni Moses Alfayo

  2. Berätta lite om dig själv – familjen, var du växte upp osv

  Jag är född 1987 Moshi Jag föddes 1987 i Moshi i Kilimanjaro-regionen där jag också gick i både grundskolan mellan 1994 och 2001. Jag klarade mig mycket bra och valde sedan att gå med i en offentlig gymnasieskola från 2002 till 2005. Därefter gick jag med på ett turisthögskola i Arusha där Jag gick reseledarekurs 2006. Jag föddes som nummer två i vår familj med 3 barn.

  3. Vilka språk kan du tala?

  Jag talar swahili som är vårt nationella språk, engelska och spanska.

  4. Har du några smeknamn?

  Ja det gör jag. Jag brukar presentera mig för mina gäster som "Kungen av Serengeti" som de gillar mycket. Detta namn kom från en av mina gäster som var mycket nöjd med hur jag körde dem genom Serengetis oändliga slätter och aldrig gick vilse!

  5. Hur länge har du varit reseledare?

  Jag har arbetat som guide de senaste 6 åren.

  6. Kommer du ihåg din allra första resa du leder som guide?

  Ja. Min allra första resa var en 60 dagar lång resa genom 3 olika länder i Malawi, Zambia och Tanzania. Det var både en dykresa och fotografisk safari för en spansk grupp. Det var lite utmanande för lokalbefolkningen jag träffade som inte talade varken engelska eller kiswahili. Däremot fick vi lära oss annan kultur från de platser vi besökte. Det var första gången jag använde GPS eftersom jag var ny på platserna jag besökte. I slutet av resan kände jag att jag gjorde safari 8 gånger. Gästerna blev goda vänner till mig då de trivdes mycket.

  7. Varifrån kommer din passion för vilda djur?

  Jag började titta på tv-programmet som kallas "national geographic" som blev ett av mina favorit-tv-program. I en av de många aktionerna var en buffel omgiven och måltavla av en stolthet av hungriga lejon. En buffel är ganska stor i storleken, så lejonen var tvungna att anstränga sig extra för att få ner den. Det tog dem 45 minuter att döda buffeln, så jag var väldigt intresserad av att se den live, därför började min passion för vilda djur sedan dess.

  8. Hur är en typisk dag i Easy Travel-safariguidens liv?

  Här på Easy Travel har vi en policy att börja titta på spel så tidigt som klockan 6. En vanlig dag börjar med att hämta gästerna runt 6 och beror också på vilken park vi är. Vi stannar i parken till mitt på morgonen och äter sedan frukost. Efter en kort vila fortsätter vi med viltskådning och tar ytterligare en paus för picknicklunch. Resten av dagen kommer att tillbringas igen för eftermiddagens spelvisning och ibland om mina gäster är nöjda med att titta på vilt kan de be att få åka hem för att vila och njuta av att sitta vid lobbyn eller poolen.

  9. Vilken är din favoritdel av Tanzania och varför?

  Norra delen av Tanzania, eftersom vädret i norra delen är särskilt Lushoto vid Usambarabergen. Detta är fåglarnas paradis och landskapet är verkligen panoramautsikt! Lushoto finns i Tanga-regionen där det också finns historiska byggnader varav några omvandlades till statliga regionala kontor.

  10. Har du några dolda talanger?

  Ja, jag spelar golf ibland. Jag fick en gång en möjlighet att gå med i Tanzanias golflandslag under 18 år då jag besökte några länder på den afrikanska kontinenten som Rwanda, Kenya och Uganda.

  11. Finns det någon speciell lektion eller berättelse du älskar att lära dina gäster om när det gäller naturen eller din kultur?

  Jag föredrar att dela med mig av så många historier om natur och kultur till mina gäster. Den speciella som jag skulle älska att dela med mina gäster är symbiosen mellan flodhäst och krokodil. Hypos är betare. De går vanligtvis ut på bete och när de väl är tillbaka i poolen lämnar de sitt avfall i vattnet. Kattfiskarna och maskarna som finns i vattnet livnär sig på avfallet och äts båda av krokodil.

  12. Vilket var ditt läskigaste ögonblick som guide?

  Jag minns att jag var i Ndutu Area, Ngorongoros sida med amerikanska smekmånadsfirare. Under game drive mötte vi en gepard som hoppade på motorhuven på min bil och fick ögonen att titta på mig genom vindrutan. Jag var livrädd när jag trodde att den skulle gå sönder den och sätta mig in i fordonet. Nåväl, det gav mig senare ett fantastiskt ögonblick då mina gäster tog tillfället i akt att ta mycket bra bilder.

  13. Vilket är ditt favoritdjur och varför?

  Jag gillar buffel mycket. Förutom att det är ett väldigt aggressivt djur, gillar jag hur det kyler av sin kropp i leran. Detta är känt som vältrande där buffeln använder denna metod som en mekanism för att kyla kroppstemperaturen och för att bli av med parasiter.

  14. Vilken är den fråga du får mest?

  När jag är i bushen, stöter jag ibland på andra förare-guider av Easy Travel. Jag får normalt den här frågan; Hur många fordon har ditt företag? Jag brukar svara att vi är ett medelstort företag och därmed har vi en flotta på 50 fordon som vi anser att det är lättare att hålla kvaliteten på.

  15. Vad är det enda som resenärer måste komma ihåg att packa för sin safari?

  En sak som jag inte skulle tveka att nämna är kamera. Denna enhet kan spara vackra minnen i form av bilder och videoklipp. Jag rekommenderar också det bästa märket av kamera som i Nikon. Dessutom råder jag kunderna att inte glömma reservbatterier och minneskort.

  16.Vilka råd har du till personer som ska på safari för första gången?

  Safari innebär mycket. Gästerna får besöka olika platser, träffa olika sorters människor och bo i olika safariläger och loger. För att besöka nationalparkerna måste vi alla följa olika regler och föreskrifter i parkerna, observera kulturen hos människorna de möter och sist men inte minst viktigt är att ta på oss ordentliga kläder och ta nödvändiga vaccinationer.

  17. Vilken tanzanisk rätt rekommenderar du att resenärer måste prova när de besöker?

  Resenärer är alltid välkomna att prova tanzanisk lokal maträtt. Jag rekommenderar Kiburu den lokala maten för Chagga-stammen som finns i Kilimanjaro-regionen. Detta är en blandning av kokta bönor och banan hackad i små bitar blandad med bikarbonatlösning för att neutralisera syran från banan och bönor. Den blandas sedan med ost som ger smak åt den.

  18. Vad tycker du om att göra på din fritid?

  Jag tillbringar min fritid med att läsa romaner, går på gym och tittar på tv.

  19. Är du en kattmänniska eller en hundmänniska?

  Jag gillar katter på grund av dess likhet med leopard.

  20. Om vi öppnar din mobiltelefons musikspelare, vilken låt skulle vi hitta spelades senast?

  Jag gillar faktiskt den lokala artisten känd som Diamond Platnumz aka Simba. Den sista låten som skulle hittas spelad sist i min mobiltelefon är "Mary You" av Diamond med den USA-baserade musikern Neyo.

  21. Vilket är det senaste fotot du tog på din mobiltelefon?

  Det sista fotot på min mobiltelefon visar giraffen som matar på det platta akaciaträdet i Serengeti.

  22. Har du ett favoritskämt du vill berätta

  Ja, det är när jag visar dem ett djur och de frågar, hur visste du att det kommer att finnas ett djur här? Mitt svar är; Jag kan lokalisera djur genom att lukta.

  23. Slutligen, om du kunde ge resenärer en anledning till varför de måste besöka Tanzania under sin livstid, vad skulle det vara?

  Tanzania är ett otroligt och vackert land och det finns så många saker som gör det till en fantastisk plats att besöka. En av mina favoritaspekter av Tanzania är att den är känd som 'fredens ö i Afrika.

  Gå med oss!

  Vill du gå med Ombeni och teamet på en upplevelse för livet? Kontakta oss idag och börja planera en resa som kommer att erbjuda minnen för livet. Vill du lära dig mer om våra guider? Kolla in våra andra intervjuer här.

  Musaddiq Gulamhussein - Ägare - Easy Travel Tanzania

  Om författaren: Musaddiq

  Möt Musaddiq Gulamhussein, ägare till Easy Travel Tanzania, ett reseföretag som skapar livsförändrande safariupplevelser i över 35 år. Musaddiq har utforskat Tanzania och utvecklat en djup förståelse för de lokala kulturerna och traditionerna. Följ hans resa och få insikter i den afrikanska safariupplevelsen genom Easy Travels sociala medier och blogg.

  Komma i kontakt

  Läs fler bloggar som denna:

  Har du frågor? Vi är här för att hjälpa dig!